Pengene og livet - Tilskudd til litteraturformidling i bibliotekene, 2020–2022

21. mars 2020

Fritt Ord lyser ut tilskudd à kr 60 000 til formidling og meningsutveksling med utgangspunkt i sakprosa og skjønnlitteratur om økonomi. Søknadsfrist: 25. september 2020.

Hva blir de økonomiske konsekvensene av koronakrisen? Hvor viktig er økonomisk trygghet for å leve et godt liv? Er økonomi et tema innen skjønnlitteraturen? Vil redusert privat forbruk redde verden fra klimakrise? Hvordan påvirker økonomi et lands evne til å takle kriser? Hva lærte vi av finanskrisen i 2008? Er økonomisk ulikhet demokratiets største utfordring? Hva skjer med velferds-Norge etter oljen? Hvordan påvirker økonomiske forhold partioppslutning og valgresultater?

Søkere kan være folkebibliotek eller enkeltpersoner og organisasjoner som har avtale med bibliotek om arrangementer. Det kan eksempelvis søkes midler til foredrag, seminarer, debatter og forfattermøter. Tilskudd kan søkes til enkeltarrangementer eller til en serie arrangementer. Tiltakene kan formidles på biblioteket eller være nettbaserte.  Søkere oppfordres til å utforme en prosjektskisse som gjør rede for tematikk, aktiviteter og tidsperspektiv. Budsjett og finansieringsplan legges ved. Tiltakene kan gjennomføres ut året 2022.

Stikkord: økonomisk sikkerhet, koronakrisens følger, barnefattigdom, brutto nasjonal lykke, likelønn, gjeldsøkonomi, økonomiske kriser, borgerlønn, delingsøkonomi, gig-økonomi, oljedrevet økonomi, finanskrisen, resesjon.

Bokutgivelser: Kapitalen i det 21. århundre, Farvel, ting, Mamma er trygda, Økonomi forklart for min datter, Født til rikdom, Følelsen av forskjell, Det trengs en landsby, Endelig skal vi le, Pengeland, Bullshit Jobs, Fallitt: norske økonomiske kriser, Midlertidig ansatt, Folketrygdens framtid           

Fritt Ord søker med utlysningen å stimulere til formidling av litteratur og styrke folkebibliotekene som formidlingsarena. Søknader leveres via vårt skjema på nett, se www.frittord.no og valget Søknadssenter. Innsendelsen merkes med Økonomi i tittelfeltet.

Tidsramme, søknadsfrist og innhold er noe korrigert i forhold til annonse trykket i Bok og bibliotek nr. 2, 2020. For evt. strakstiltak med formidling i norske bibliotek henvises det til Fritt Ords pågående utlysning av ekstramidler i forbindelse med koronakrisen.

Kontaktperson: Oskar Kvasnes, Fritt Ord, tlf. 408 53 370
E-post: oskar@frittord.no
 

 

Nyheter

Ntb 0z9vyu vo0w

Fritt Ords masterstipend

22. april 2024

Handler masterprosjektet ditt om ytringsfrihet, samfunnsdebatt eller journalistikk? Da kan du søke studentstipend fra Stiftelsen Fritt Ord.

Skjermbilde 2024 04 17 kl. 14.52.11

– En halv million til å avsløre deepfake. Nye tildelinger i journalistikk i april

19. april 2024

Faktasjekkertjenesten Faktisk.no har fått støtte til å dekke desinformasjon, «deepfakes» og andre digitale trusler. Lokalavisene Fjell-Ljom og Tynsetingen/Alvdal midt i væla skal dekke en bølge av selvmord blant unge mennesker i regionen. Sarpsborg Arbeiderblad fortsetter satsingen på ukrainske journalister og Khrono skal skrive om “amerikanske tilstander i akademia”. I dag ble de nye tildelingene i Journalistikk publisert. Se listen her.

Uma

«Seoul Searching» i Sør-Korea – og nye prosjekter som får tildeling fra Fritt Ord April 2024

18. april 2024

A5 Film og regissør Silje Evensmo Jacobsen («Ukjent landskap») har fått støtte til dokumentarfilmen «Seoul Searching» om og med medregissør Uma Feed, som ble adoptert fra Sør-Korea for over 40 år siden. Mange filmer om fjernadopsjon handler om gjenforening, men denne handler om alt som kommer etter den. Brynjulf Jung Tjønn skriver bok om rasistisk vold, fotograf Andrea Gjestvang reiser til Ukraina, og filmene “Løvene ved elven Tigris”, “Er du trygg?” og “The Birth of Derna” er blant mange nye, spennende prosjekter som har fått støtte i april. Se listen her.

Collage fritt ord dupleks

Hvorfor snakker ikke arkitekter?

16. april 2024

Arkitektforbundet og Stiftelsen Fritt Ord inviterer til debattseminar 29. april 2024.

Debattene om arkitektur, byutvikling og stedsutvikling engasjerer stadig flere. Men hvor er arkitektene?