Film + Samtale: Formørkelsen + Identitet, hukommelse og forsoning i Serbia

6. mars 2023

Søndag 12. mars 2023 på Vega Scene (Sal 1) kl. 15.30 i Oslo: HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival, Medieoperatørene og Fritt Ord inviterer til filmvisning av Formørkelsen etterfulgt av en samtale om identitet, hukommelse og forsoning i Serbia med filmens regissør Nataša Urban, Inger Skjelsbæk og Nadia Delic-Klevstad.

Formørkelsen

Den 11. august 1999, mens resten av verden feiret en total solformørkelse, barrikaderte de fleste av Serbias befolkning seg hjemme og i tilfluktsrom, i frykt for månens skygge. Regissøren av dette dokumentar-essayet bruker hendelsen som en metafor for nasjonens urene samvittighet for politiske valg. På denne måten konfronterer filmen Serbias krigstid og kriminelle fortid, og ondskapen som fortsatt er på frifot i dag.

Formørkelsen farger
Fra Formørkelsen.

Identitet, hukommelse og forsoning i Serbia

Regissør Nataša Urban stiller til samtale sammen med Inger Skjelsbæk, professor og leder ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning ved Universitetet i Oslo og forskningsprofessor ved PRIO, og Nadia Delic-Klevstad, Forgotten Children of War Association, Bosnia-Hercegovina.

Regi: Nataša Urban
Språk: Serbisk, rumensk, engelsk
Produsent: Medieoperatørene
Produsert: Norge, 2022
Aldersgrense: 9 år

Lengde: 150 minutter inkludert samtale

Billetter kan kjøpes her.

Arrangementet foregår på engelsk. Her er arrangmentets Facebook-event.

Formørkelsen regissør
Nataša Urban.
Inger skjelsbæk
Inger Skjelsbæk
Nadia delic klevstad the eclipse formørkelsen debatt
Nadia Delic-Klevstad