Filmvisning: Privacy of Wounds

2. mars 2019

Human internasjonale dokumentarfilmfestival, UpNorth Film, Stiftelsen Fritt Ord og SPACE – Syrian Peace Action Centre inviterer til to visninger av “Privacy of Wounds”, en film om hva overlevende fra syriske fengsler forteller seg selv for å bearbeide tidligere opplevelser.

Første visning
Tirsdag 26. februar kl. 18:00 på Cinemateket. Etter filmen inviteres det til en samtale med regissør Dalia Kury og to tidligere politiske fanger fra Syria. Billetter kan kjøpes her.

De to tidligere politiske fangene Mazen Esmaiel og Khaldoon Hawaley forteller om livet i og etter fengsel og om hva det vil si å være politisk fange i Syria. Regissør Dalia Kury deltar også. Samtalen blir moderert av Zeina Bali fra SPACE – Syrian Peace Action Centre. Samtalen blir tolket fra arabisk til norsk.

Andre visning
Lørdag 2. mars kl. 14:00 på Vega Scene. Det inviteres også til en Q&A med regissør Dalia Kury etter filmen. Billetter kan kjøpes her.

Om filmen
Hasan, Mazen og Khaldoon er tidligere politiske fanger fra noen av Syrias mest beryktede fengsler. Overbevist om at mennene ville kommunisere med en større åpenhet og ærlighet med hverandre uten regissøren i rommet, konstruerte regissøren en fengselscelle med tre fjernstyrte kameraer.

Selv etter de forferdelige opplevelsene de gikk gjennom i fangenskap har disse tre mennene aldri gitt opp håpet om et bedre liv. Filmen gir oss et blikk på hvordan de oppfatter sin egen tilstand samt hva deres psykologiske utfordringer er sett i lys av deres nåværende historie. Mennenes dialog og refleksjoner reflekterer temaet Syria og tar oss med på en indre reise om hva som virkelig er det viktige ved livet.

Om festivalen
HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival forgår fra 25. februar til 3. mars, og er Oslos største festival for ny norsk og internasjonal dokumentarfilm. Festivalen strekker seg over syv dager, og inkluderer både et norsk og et internasjonalt konkurranseprogram. I tillegg til et mangfoldig filmprogram, inviterer vi til debatter, seminarer, forestillinger, samtaler og et program med særlig fokus på aktuelle samfunnsspørsmål og menneskerettighetstemaer.

I 2019 foregår festivalen på Vega Scene, Cinemateket, Kunstplass og Khartoum Contemporary Art Centre.

Informasjon om festivalpass: https://humanfilm.no/festivalinfo/#billetter