Fuglene
lansering av dokumentarfilmen "Hei verden" (tidligere "16")

2020 oktober Film, lansering kr 100 000

Hvordan er det egentlig å være den eneste åpne skeive på hele skolen? I dokumentarfilmen “Hei Verden” forteller Runa (12), Viktor (12), Dina (13) og Joachim (14) om det å være ung og skeiv. Filmen følger dem gjennom de tre årene de går på ungdomsskolen, og gir seerne et innblikk i hvordan det er å komme ut, og vokse opp, som skeiv i Norge i dag.

Filmen er regissert av Kenneth Elvebakk og produsert av Kari Anne Moe og Gudmundur Gunnarsson i produksjonsselskapet Fuglene.

- I løpet av tre fire år blir det mange små og store hendelser og noen av dem ser vi i filmen “Hei verden”. Kan de beholde plassen sin i gjengen, etter at de har fortalt noen at de er homofil eller lesbisk? Kan de unngå å bli mobbet, unngå å få hat rettet mot seg? Finnes det noen de kan bli kjæreste med, noen de kan elske og som elsker dem like mye tilbake? I starten er det ingen andre skeive elever på skolen som de kan kysse, og savnet etter en som virkelig forstår dem er stort, sier Elvebakk i en pressemelding på TV2.no.

Dokumentarfilmen “Hei verden” kan sees på kino under festivalen Oslo Pix 2.–6. juni 2021 (se program), og kan leies på Oslo Pix’ digitale visningsplattform i 48 timer, mandag 7. og tirsdag 8. juni 2021. I tillegg vises filmen i to deler på TV 2 fra 9. og 10 juni 2021.

Filmen blir også en del av den kulturelle skolesekken og skal ut på turné på skoler rundt om over hele landet. Som del av Oslo Pix Ung skal den vises for 2200 niendeklassinger i løpet av den neste måneden. Den skal deretter settes opp under Regnbuedagene i Bergen og på TIFF Junior i Tromsø i september.

Fritt Ord har støttet filmen med til sammen kr 500 000 (utvikling, produksjon, formidling – fra 2014 til 2020).

Foto: Fuglene AS