Det Norske Samlaget
utgivelse av boken "Mørkemann. Mi reise til kristenkonservatismen og tilbake" av Emil André Erstad

2022 februar Bok, utgivelse kr 20 000

Det Norske Samlaget er bevilget 20 000 kr. i produksjonsstøtte til boken “Mørkemann. Mi reise til kristenkonservatismen og tilbake” av Emil André Erstad.

Hvorfor er det egentlig slik at noen endrer både tro og mening, mens andre holder fast på det samme gjennom hele livet? I denne boken skriver Emil André Erstad åpent og undersøkende om sin egen ungdomstid som aktiv i et kristent konservativt miljø. Et miljø uten nyanser, der homofili var synd, voldtektsofre burde nektes abort, og der alle han møtte ble målt etter ett enkelt spørsmål: Hvor er du på vei – mot himmelen eller helvete? Leserne blir kjent med et for mange fremmed religiøst univers, der Erstad beskriver sin egen indre reise fra å utvikle seg til å bli dypt konservativ, til deretter å stille spørsmål ved sin egen ekstreme tolkning av Bibelen.

Emil André Erstad er politisk kommentator i Vårt Land, og har tidligere vært leder i KrFU og kommunikasjonssjef i Den norske Helsingforskomité, Han har tidligere gitt ut bøkene “Farvel, Syria” i 2016 og “Hareides fall: trettiseks dagar som endra norsk politikk” i 2019

Boken kommer ut i april 2022.

Foto: Erlend Berge, Vårt Land.