Biblioteket Lørenskog kommune Kulturtjenesten
Fortalt fortid: Tegnet historie

2024 august Bibliotekutlysning kr 60 000

Tegneserier om historiske temaer var årets trend blant 144 folkebibliotek som søkte på Fritt Ords bibliotekutlysning 2024, «Fortalt fortid».
– Det visuelle ved tegneseriene egner seg godt til å trekke til seg lånere av alle slag, sier bibliotekar Toril Å. Iversen.

– Tegneserier kan formidle historien på nye måter til nye grupper, sier både serieskapere og bibliotekarer.
44 bibliotek har fått 2,6 millioner kroner til å arrangere møter om sakprosa, skjønnlitteratur og tegneserier. Et av dem er er Biblioteket i Lørenskog.
– Vi vil vise at tegneserier er ordentlige bøker, at de både kan gi lesetrening og være like gode og faglig solide som tradisjonelle utgivelser. Vi kan iblant få spørsmålet «men kan du anbefale en ordentlig bok også?» av voksne, hvis vi anbefaler en tegneserie. Målet vårt er at det skal bli like naturlig for lånerne å ta med seg en tegneserie som en tradisjonell sakprosabok, og at dette skal gjenspeile seg i utlånsstatistikken, sier Iversen og hennes kolleger.

På bildet: Bibliotekar Torbjørn Oppedal og Benedicte Wessel i Lørenskog bibliotek har ansvar for prosjektet “Fortalt fortid: Tegnet historie”