Den Norske Helsingforskomite
Ettårsmarkering for krigen i Ukraina - utstilling og arrangementer

2023 februar Utstilling kr 100 000

«Ukrainas kamp for frihet» i Galleri Albin Upp i Oslo markerer at det er ett år siden den store invasjonen begynte 24. februar 2022.

Krigen i Ukraina har kastet lange skygger. Det kommer tydelig frem i fotografiene, tegningene og andre kunstverk i utstillingen «Ukrainas kamp for frihet» som har vært å se på Galleri Albin Upp i Oslo i februar 2023.
Blant verkene er portretter av drepte sivile ukrainere av karikaturtegneren Victor Melamed og fotografier av Oleksandr Klymenko, som besøkte utstillingen 18. februar og Evgeniy Maloletka, en av vinnerne av Free Media Awards 2022.
– På årsdagen for krigen vil vi arrangere en samtale om Ukrainas situasjon de siste ti årene, før den store markeringen på Eidsvolls plass fredag ettermiddag, sier Dag Andreas Fedøy, kommunikasjonssjef i Den Norske Helsingforskomite.
Den Norske Helsingforskomite står bak utstillingen sammen med Media Initiative for Human Rights (MIHR), Norsk Folkehjelp, Wergelandsenteret, Foreningen FRI, Oslo Pride, KS, Ukrainett og NIBR/Oslo Met.

Bildet fra åpningen i februar 2023. Foto: Ludvig Gundersen/Norsk Folkehjelp.

Les mer om ettårsmarkeringen og hvordan Ukraina-krigen har preget Fritt Ords støtte her