Førpremiere på dokumentarfilmen GRETA

5. november 2020 kl. 17:30–19:00 Klingenberg kino, Olav Vs gate 4

Fritt Ord, NF Kino, Skolestreik for Klima, KFUK-KFUM, Spire, Natur og Ungdom, Changemaker, Miljøagentene, Differ Media og Tour de Force inviterer til førpremiere av dokumentarfilmen om Greta Thunberg.

Ingen har hatt større innflytelse på den internasjonale debatten om klimaendringer og miljøpolitikk de siste årene enn Greta Thunberg. På bemerkelsesverdig kort tid har tenåringsjenta fra Sverige blitt frontfigur for en global bevegelse som ønsker handling fremfor bortforklaringer, og som ønsker å stille politikerne til ansvar for den verden de er i ferd med å etterlate til oppvoksende generasjoner.

Greta Thunberg og Natur og Ungdom ble tildelt Fritt Ords Pris i 2019 for deres bidrag til å gjøre klima- og miljødebatten handlingsrettet og mobiliserende.

Trailer

Program

Innledning ved Knut Olav Åmås, direktør for Stiftelsen Fritt Ord.

Det blir appeller fra norske klimastreikere og musikkinnslag fra artist Marte Wulff. Etter filmen blir det “Hot Seat” med Åsmund Aukrust fra Arbeiderpartiet og Ola Elvestuen i Venstre som vil få spørsmål fra unge klimastreikere om hvordan de som politikere skal løse klimakrisen.

Julie Rødje og Simon Balsnes fra ungdomsorganisasjonene Spire og Natur og Ungdom er kvelden ordstyrere.

Om filmen

I denne dokumentarfilmen følger vi Thunberg fra hennes første skolestreik til møter med verdensledere. Fra keitete småprat med Emmanuel Macron og verbale skyllebøtter fra Donald Trump og Jair Bolsonaro til den beryktede seilturen over Atlanterhavet for å delta på FN-toppmøtet i New York, skildrer filmen Thunbergs lett absurde hverdag fra et backstage-perspektiv. Vi får også et innblikk i hvordan autisme har satt sitt preg på Thunbergs oppvekst, og bidratt til å forme hennes verdensbilde. GRETA er en inspirerende film om klima, demokrati, annerledeshet og det å tørre å ta et standpunkt når ingen andre gjør det.

Filmen hadde nylig verdenspremiere i Venezia.

Billetter til førpremieren kan kjøpes her: www.nfkino.no/order/b101020344-1603376832ba4ed0e9c51/seats

Lenke til Facebook-arrangementet.