Nyheter

Infodemic foto oslomet

Debatt: Journalistikken under korona

20. oktober 2021

Debatt: Hvordan har pandemien påvirket journalisters arbeidsforhold og sikkerhet – og dermed journalistikken?

023 utlysning norsk journalistik 49401220110725

Tildelinger til norsk journalistikk i oktober 2021

20. oktober 2021

Fritt Ords tildelingsliste er oppdatert med bevilgninger støttebevilgninger til norske journalistikkprosjekter i oktober.

Debattene om Norges fremtid

Debattene om Norges fremtid: Klimakrisa

14. oktober 2021

Splitter klimasaken generasjonene? Er det et nytt generasjonsopprør på gang? Og hva må gjøres? Dette er spørsmålene som lå til grunn for denne ukens diskusjon i serien Debattene om Norges fremtid, som Fritt Ord har tatt initiativ til sammen med Amedia, Ferd og Norges forskningsråd.

Steffen Kverneland: Brillegeit

Tildelinger til mindre søknader og Norsk journalistikk i september 2021

13. oktober 2021

Fritt Ords tildelingsliste er oppdatert med bevilgninger til mindre, ordinære søknadssaker, i tillegg til støtte til norske journalistikkprosjekter.

Hanne Østli Jakobsen

The Fritt Ord Journalism Fellowship for 2022 er tildelt Hanne Østli Jakobsen

11. oktober 2021

“The Fritt Ord Journalism Fellowship” ved Reuters Institute for the Study of Journalism ved universitetet i Oxford er for perioden januar – juli 2022 tildelt Hanne Østli Jakobsen, journalist og reportasjeleder i Morgenbladet.

Bjørn Hatterud, Olaug Nilssen og Jan Grue

Kronikk: Stemmene vi mangler

4. oktober 2021

Jan Grue, Olaug Nilssen og Bjørn Hatterud ble 30. september tildelt Fritt Ords Pris for deres sterke og kritiske bidrag til å belyse samfunnssituasjonen og ytringskulturen for funksjonshemmede i Norge. Denne kronikken er en forkortet versjon av talen styreleder i Fritt Ord, Grete Brochmann holdt under prisutdelingen.

Bjørn Hatterud, Jan Grue og Olaug Nilssen.

Taler ved utdeling av Fritt Ords Pris 2021

28. september 2021

Torsdag 30. september ble Fritt Ords Pris tildelt Jan Grue, Olaug Nilssen og Bjørn Hatterud i Samfunnssalen på Arbeidersamfunnets plass i Oslo.

Stepping out! foto luo yang, pipi, 2015

Tildelinger til større søknadssaker og Norsk journalistikk i september 2021

17. september 2021

Fritt Ords tildelingsliste er oppdatert med bevilgninger til større, ordinære søknadssaker, i tillegg til støtte til norske journalistikkprosjekter.

Emil Ellefsen

Arbeidsstipend til ni satiretegnere

3. september 2021

Stiftelsen Fritt Ord tildeler arbeidsstipend til ni tegnere som på hver sin måte bruker satiretegningen som et medium for kritikk av maktaktører og maktstrukturer gjennom visuelle uttrykk.

Jørgen Watne Frydnes

Kronikk: Ingen mann er ei øy

31. august 2021

Utøya og daglig leder Jørgen Watne Frydnes ble 21. august tildelt Fritt Ords Honnør. Denne kronikken er en forkortet versjon av nestleder i Fritt Ords styre Bård Vegar Solhjells tale, holdt under prisutdelingen.

Fri tanke / Fri tale

Fri tanke / fri tale – Fritt Ord bevilger 1,5 millioner til ytringsfrihetsprosjekter i folkebibliotekene

27. august 2021

Fritt Ord lyste i vår ut tilskudd à kr 60 000 til debatt og samtale med utgangspunkt i sakprosa og skjønnlitteratur om ytringsfrihetsspørsmål. Stiftelsen mottok 47 søknader, og det er besluttet å tildele midler til 27 søkere. Til sammen blir det delt ut 1,5 millioner kroner, fordelt på bibliotek over hele landet.

Magasinet Altså

ALTSÅ kåret til Årets magasin

26. august 2021

Det Fritt Ord-støttede magasinet ALTSÅ ble 25. august kåret til Årets magasin under utdelingen av Medieprisene.

023 utlysning norsk journalistik 49401220110725

Øremerkede midler til norsk journalistikk

24. august 2021

Stiftelsen Fritt Ord bevilger inntil 25 millioner kroner årlig i fire år til journalistikkprosjekter. Satsingen på totalt 100 millioner kroner har tittelen Norsk journalistikk.

Jørgen Watne Frydnes

Taler ved utdeling av Fritt Ords Honnør til utøya og Jørgen Watne Frydnes

21. august 2021

Utøya og daglig leder Jørgen Watne Frydnes ble lørdag 21. august tildelt Fritt Ords Honnør under en utdelingsseremoni i Fritt Ords lokaler i Oslo.

Katsiaryna barysevitsj

Fem hviterussiske journalister og medieinstitusjoner får Fritt Ords Free Media Awards for 2021

12. august 2021

Situasjonen for uavhengige journalister og medier i Hviterussland er alarmerende, og tiden etter presidentvalget i august 2020 har vært dramatisk. Presseprisene Free Media Awards, som er øremerket journalister og medier i Øst-Europa, går i år til fem journalister, undersøkende redaksjoner og institusjoner i Hviterussland – Europas farligste land å være mediearbeider i.

Utøya

Fritt Ords Honnør til Utøya

18. juli 2021

Utøya og daglig leder Jørgen Watne Frydnes tildeles Fritt Ords Honnør for å ha gjort et åsted for terrorangrep og massedrap til en arena for kunnskap, diskusjon og motstand.