Skrolling og spilling: Fordommer mot skjermkultur

19. januar 2024

Tvibit og Fritt Ord inviterer til debatt og samtale på Tvibit i Tromsø (Parkgata 27) fredag 19. januar kl. 16.30 i forkant av dokumentarfilmen “Ibelin” om gameren Mats Steen, som vises kl. 19.15 på Tromsø filmfestival fredag. Arrangementet er åpent for alle.

Velkommen til panelsamtale om holdninger til skjermkultur, skrolling og gaming:

Ismet Bachtiar, prosjektansvarlig for Kreativ Teknologi, Tvibit
Ane Dybdahl, gamer, streamer og lærer i medieteknologi på Breivang vgs.
Bjørn Giswold, spillansvarlig på Tvibit
Henriette Myrlund, spillutvikler, streamer og kommunikasjonssjef i Buktafestivalen

Ordstyrer er Kevin Berro, en ung filmskaper og skuespiller fra Tromsø.

Vi trekker kinobilletter til filmen “Ibelin” – kom og vær med på trekningen!
Servering.

Teknologi, skrolling, dataspill. Vi lever alle i en teknologisk hverdag. Samtidig er forholdet til teknologien ulikt. Noen omfavner teknologien og går gladelig inn i nye landskap, mens andre er engstelige for hva den gjør med oss. Ulike erfaringer på tvers av kjønn, generasjon, gruppetilhørighet og interesser gjør at skjerm, teknologi og spill forstås ulikt.

Vi diskuterer positive og problematiske sider ved skrolling og spilling i et forsøk på å nå fram til forståelse på tvers av motsetninger og fordommer.

Ibelin still 2 mopeuforia
World of Warcraft

Arrangementet gjennomføres i forkant av TIFFs visning av dokumentarfilmen Ibelin.

Filmen handler om gameren Mats “Ibelin” Steen, som døde av sykdom 25 år gammel. Han levde med en krevende og begrensende sykdom, samtidig som han utfoldet seg som gamer i spillet World of Warcraft. Historien om hans forhold til gaming kom fram for hans nærmeste etter at han døde, og har gjort inntrykk på mange.

NRK Dagsrevyen omtalte dokumentaren 9. januar. NRKs sak om Steen er den mest leste digitale NRK-saken noensinne.

Vil du ha nyheter som disse umiddelbart i innboksen, samt andre nyheter om Fritt Ords prosjekter og priser invitasjoner til Fritt Ords arrangementer? Tegn deg for vårt gratis nyhetsbrev.