Film og samtale om kunstnerisk motstand mot militærkuppet i Myanmar

3. mars 2022 kl. 17:00–18:00 Vega Scene

Human internasjonale filmfestival og Fritt Ord inviterer til norsk premiere på den nye dokumentarfilmen Myanmar Diaries med påfølgende samtale torsdag 3. mars kl. 17.00 på Vega Scene i Oslo. Filmen som er laget av Myanmar Film Collective vant nylig The Berlinale Documentary Award.

Myanmar Diaries
Kunstnerisk motstand mot militærkuppet i Myanmar.
Myanmar Diaries er satt sammen av en rekke dokumentariske og fiksjonaliserte kortfilmer laget av en gruppe unge anonyme filmskapere fra Myanmar, der militæret grep makten 1. februar i 2021. Sammensetningen av personlige fortellinger fra tiden etter kuppet tegner et dystert bilde av regimets terror, men viser også motstandsviljen og motet som finnes i befolkningen. Filmen gir en etterlengtet oppdatering fra Myanmar som har forsvunnet fra overskriftene.
Filmen er regissert av Myanmar Film Collective og er en samproduksjon mellom Myanmar, Nederland og Norge.

Dy4da98q
Stillbilde: Myanmar Diaries

Samtale etter filmen:
Myanmar på vei mot kollaps – eller en folkelig revolusjon?

Det har gått ett år siden militæret gjennomførte et kupp og tok tilbake makten i Myanmar. Folket i landet reagerte på kuppet med massiv sivil ulydighet og store, ofte kreative demonstrasjoner og protester i gatene. Internasjonal oppmerksomhet etter den første bølgen av protester, arrestasjoner og overgrep, ofte mot aktivister og journalister, har langsomt forsvunnet. I store deler av landet har protestene beveget seg i retning av en borgerkrigsliknende situasjon, og mange har flyktet fra landet.
Hva er dagens situasjon i Myanmar? Er det en samlet opposisjon, og vil den klare å utfordre militærstyret og gjenreise en form for demokrati? Er Myanmar på vei mot total kollaps eller er det håp for en suksessfull, folkelig revolusjon?

Deltakere:
Aye Chan Naing, redaktør, Democratic Voice of Burma
Marte Nilsen, seniorforsker, PRIO
Petr Lom, produsent

Moderator: Ingeborg Moa, administrerende direktør i Menneskerettighetsfondet

Billetter:
Film og samtale 3. mars kl. 17.00
Film og Q & A 4. mars kl. 17.30