Førpremiere: Baghdad on Fire

14. mars 2023

Lørdag 18. mars 2023 på Vika kino (sal 1) kl. 16.30 i Oslo: Arabiske filmdager, Integral Film og Fritt Ord inviterer til førpremiere på Baghdad on Fire i samarbeid med CPH:DOX. Etter filmvisningen vil det bli en samtale mellom regissør Karrar Al-Azzawi og Lydia Belkhiria. Filmen er hans debutfilm.

I dokumentaren Baghdad on Fire følger vi Tiba og hennes venner i kampen for et mer demokratisk Irak, 20 år etter invasjonen.

I 2019 marsjerer en hel generasjon irakere i gatene, uavhengig av klasse og religion, står ungdommen side om side i en kamp for å gjenvinne landet sitt. Når de fredelige protestene blir møtt med kuler og tåregass, velger 20 år gamle Tiba å bistå med førstehjelp til de sårede. Men for Tiba blir prisen for revolusjonen som aldri kom, svært høy.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Arrangementet er gratis.

Sikre deg din billett her:

Regissør
Karrar Al-Azzawi er en irakisk filmskaper, fotograf og kunstner bosatt i Norge. Al-Azzawi jobber som filmregissør i Integral Film og som kinematograf og fotograf i Per Eide Studio. Som filmskaper er hans visjon å bidra til å forandre verden ved å fremme større forståelse og solidaritet mellom mennesker.

Skjermbilde 2023 03 14 kl. 10.34.20
Karrar Al-Azzawi