Førpremiere: Baghdad on Fire

14. mars 2023

Lørdag 18. mars 2023 på Vika kino (sal 1) kl. 16.30 i Oslo: Arabiske filmdager, Integral Film og Fritt Ord inviterer til førpremiere på Baghdad on Fire i samarbeid med CPH:DOX. Etter filmvisningen vil det bli en samtale mellom regissør Karrar Al-Azzawi og Lydia Belkhiria. Filmen er hans debutfilm.

I dokumentaren Baghdad on Fire følger vi Tiba og hennes venner i kampen for et mer demokratisk Irak, 20 år etter invasjonen.

I 2019 marsjerer en hel generasjon irakere i gatene, uavhengig av klasse og religion, står ungdommen side om side i en kamp for å gjenvinne landet sitt. Når de fredelige protestene blir møtt med kuler og tåregass, velger 20 år gamle Tiba å bistå med førstehjelp til de sårede. Men for Tiba blir prisen for revolusjonen som aldri kom, svært høy.

Samtalen vil foregå på engelsk.

Arrangementet er gratis.

Sikre deg din billett her:

Regissør
Karrar Al-Azzawi er en irakisk filmskaper, fotograf og kunstner bosatt i Norge. Al-Azzawi jobber som filmregissør i Integral Film og som kinematograf og fotograf i Per Eide Studio. Som filmskaper er hans visjon å bidra til å forandre verden ved å fremme større forståelse og solidaritet mellom mennesker.

Skjermbilde 2023 03 14 kl. 10.34.20
Karrar Al-Azzawi

Vil du lese flere nyheter fra Fritt Ord? Abonner gjerne på vårt gratis nyhetsbrev.

Nyheter

Gunnstein Akselberg, Katrine Sele og redaktør Tora Hope

Norges første tidsskrift om fortellinger og nye tildelinger i journalistikk

5. desember 2023

– Vi som bor utenfor byene, fortjener også en rik offentlig samtale, sier redaktør Tora Hope i Jaja, et nytt Fjaler-basert tidsskrift om fortellinger. Universitas har fått midler til å grave og fotojournalist Nora Savosnick til reportasjereise i Israel og Palestina. Se nye tildelinger i journalistikk.

Vgs konkurransen 2022   10

Seminar: Jeg skroller, altså er jeg

30. november 2023

Fritt Ord-konkurransen for videregående skole 23/24 har temaet «Jeg skroller, altså er jeg». Vi inviterer til lærerseminar der vi ønsker å gi debatt om skjermliv og teknologi en tydelig plass i klasserommet.

Fredag 1. desember kl. 09 – 15.

Child friendly spaces world vision gaza crisis appeal distasters emergency committee

Ytringsrommet og krigen i Gaza

27. november 2023

Stiftelsen Fritt Ord, Masahat for Arab Culture in Exile og Vega Scene inviterer til samtale onsdag 29. november 2023 kl. 18.00–20.00 på Vega Scene i Hausmanns gate 30, Oslo.

Anja Sletteland, forfatter.

– Slik kan vi unngå låse debattene i varige kulturkriger. Tildelinger i oktober 2023

16. november 2023

– Man må ha poler for å få debatt. Når noe står på spill, blir det driv i saker, men det høye konfliktnivået og den uforsonlige tonen vekker bekymring for selve demokratiet, sier forfatter og samfunnsgeograf Anja Sletteland – med doktorgrad i «låste debatter». Kontroversen rundt NRK-programmet Hjernevask som fikk henne interessert i debatter «som går bananas» – og i kanselleringer. Nå skriver hun bok om hvorfor det skjer og hvordan vi kan unngå evige skyttergravskriger der ingen hører på hverandre.

Se tildelinger som Fritt Ord har gitt i oktober.