FutureLab lanserer europeiske samarbeidsprosjekter

5. april 2017

Det Fritt Ord-støttede programmet FutureLab Europe retter seg mot unge europeere mellom 20 og 30 år som ønsker å være med på å debattere og påvirke den fremtidige kursen for Europa. Årets kull har blitt utfordret til å identifisere felles utfordringer og til å gjennomføre prosjekter på tvers av landegrensene. De lanserer nå fem nye initiativer som kombinerer deltakernes engasjement for lokale løsninger med ektefølt tro på det europeiske prosjektet. Les mer om de ulike tiltakene her.

Blant de fem prosjektene finner vi «Skill Up!», et samarbeid mellom de tre FutureLab-deltakerne Dimitrie Mihes (Romania), Violetta Tsitsiliani (Hellas) og Stine Solvoll Navarsete (Norge). Prosjektet skal kurse unge personer i sosialt entreprenørskap. Ved å jobbe med utsatte grupper som nyankomne flyktninger og andre som opplever vanskeligheter med å komme seg inn på jobbmarkedet, vil prosjektet gi erfaringer og kontakt med majoritetssamfunnet. I løpet av våren vil det bli arrangert workshops i Oslo og i Aten, og prosessen skal formidles i en minidokumentar.

Alle prosjektene gjennomføres med midler fra stiftelsene bak FutureLab Europe og med administrativ bistand fra tankesmien European Policy Centre i Brussel. FutureLab Europe ble etablert i 2011 som et samarbeidsprosjekt mellom flere europeiske stiftelser, deriblant Fritt Ord. Årets kull er den den sjette generasjonen med FutureLab-deltakere.

Nyheter

Hva skjedde med demokratiet i Georgia? Ny bok og andre nye tildelinger i desember 2024

19. desember 2024

Journalist Katarina Goldfain Johnsen debuterer som forfatter med en sakprosabok om Georgia, demokratihåpet i Kaukasus mange frykter er på rett vei inn i autokratiet.
– Det finnes ennå ingen egen bok om Georgia på norsk, sier forfatteren. Se intervju med henne og Masahat Festival for arabisk kunst og kultur, og hvilke søkere som fikk støtte av Fritt Ord i desember 2024.

Fritt Ords masterstipend

11. april 2024

Handler masterprosjektet ditt om ytringsfrihet, samfunnsdebatt eller journalistikk? Da kan du søke studentstipend fra Stiftelsen Fritt Ord. Neste frist er 10. januar 2025

Henrik Hovland.

Frie stemmer Henrik Hovland ble arrestert i Guatemala i 1993 – Dødsskvadronene tok også journalister

18. desember 2024

– Guatemala var fortsatt et land med dødsskvadroner der journalister lett kunne forsvinne, forteller forfatter og journalist Henrik Hovland, om da han i 1993 ble arrestert på et pressetrykkeri etter at kuppmakerne opphevet pressefriheten.
Hovland har engasjert seg sterkt for ytringsfrihet internasjonalt, blant annet på Cuba.
– I Norge er de største ytringsfrihetsproblemene misforstått lojalitet og feighet, noe som blant annet fører til taushet og selvsensur, sier han.

Konfirmasjonslisten i Gildeskål i 1974 og klassebildet i 10. klasse i samme bygd i 2024.

Klassebildene krymper – kan regjeringen redde distriktene? Nye journalistikkprosjekter desember 2024

12. desember 2024

Konfirmasjonsbildene og klassebildene i Gildeskål i Nordland teller ikke så mange ansikter i 2024 som de gjorde før i tiden. Nå vil Avisa Nordland spore opp mange som flyttet ut, hvorfor og «om bøgda har en fremtid» i Salten og i Norge, sier sjefredaktør Stig Jacobsen. Luqman Wadood i Ung Debatt skal hente flere unge stemmer inn til redaktørstyrte medier. Se nye tildelinger i Norsk journalistikk i desember 2024.