Queendom – film og samtale med Agniia Galdanova og Igor Myakotin

23. februar 2024

Stiftelsen Fritt Ord og Human internasjonale dokumentarfilmfestival inviterer til visning av «Queendom» og samtale med regissør Agniia Galdanova og produsent Igor Myakotin etter filmen på Vega Scene 1 i Oslo lørdag 9. mars 2024 kl. 17.45. Regissøren vil introdusere filmen.

Queendom
Gena, en skeiv kunstner fra en liten by i Russland, kler seg i ekstravagante kostymer laget av trash og tape, og protesterer mot myndighetene i Moskvas gater. Gena som er 21 år, er født og oppvokst i Magadans barske gater, en kjølig utpost i Sovjets Gulag. Hun skaper radikal performance i offentlige rom som blir en ny form for kunst og aktivisme. Hun ønsker å endre folks oppfatning av skjønnhet og skeivhet og rette oppmerksomheten mot trakasseringen av LGBTQ+-miljøene. Genas opptreden er ofte mørk, underfundig, stemningsfull og skeiv – en manifestasjon av hennes underbevissthet. Men den kommer med en pris.

Samtale etter filmen
Regissør Agniia Galdanova og produsent Igor Myakotin vil snakke om kunst og aktivisme, hvordan det er å arbeide i eksil og skape virkninger i hjemland som er styrt av autoritære regimer. De vil også diskutere hva som skjer i Russland i dag etter at den nye loven som forbyr LGBT-bevegelsen ble vedtatt i november i fjor.

Agniia Galdanova
Agniia Galdanova
Igor Myakotin
Igor Myakotin

Fritt Ord har støttet «Queendom».

Arrangementet foregår på engelsk, og varer fra 17.45 til 20.30.

Billetter: lenke for kjøp