The Fritt Ord Journalism Fellowship for 2022 er tildelt Hanne Østli Jakobsen

11. oktober 2021

“The Fritt Ord Journalism Fellowship” ved Reuters Institute for the Study of Journalism ved universitetet i Oxford er for perioden januar – juli 2022 tildelt Hanne Østli Jakobsen, journalist og reportasjeleder i Morgenbladet.

Jakobsen vil delta i et internasjonalt fellowship-program med erfarne journalister fra hele verden. Undervisningen ved instituttet vil vektlegge praktisk og teoretisk videreutvikling for journalister der hver kandidat arbeider med et selvvalgt fordypningstema gjennom oppholdet. Jakobsen vil gjennomføre en studie av kildebruk og forskningsjournalistiske strategier i norsk presse under dekningen av debatten om senvirkninger etter Covid 19. Prosjektet skal undersøke hvilke redaksjonelle grep som kan brukes for å sikre kritisk journalistikk på løpende og betente debatter i forskningsverdenen.

Hanne Østli Jakobsen er forskningsjournalist og reportasjeleder i Morgenbladet. Hun har i tillegg vært reporter i VG og journalist for forskning.no og Radio Nova.

The Fritt Ord Journalism Fellowship deles ut hvert år til norske journalister som ønsker faglig utvikling. Fritt Ord dekker studieavgift, reiseutgifter og et stipend til bo- og levekostnader, og verdien av stipendet er samlet på ca. 600 000 kroner. Neste stipend lyses ut i august 2022.

Oxford