Tinius, Fritt Ord og Amedia går sammen om å redde kunnskapsbasen Medienorge ut 2023

17. februar 2023

Stiftelsene Tinius, Fritt Ord og Amedia går sammen for å sikre finansiering av kunnskapsbasen Medienorge ved Universitetet i Bergen ut 2023, etter at Kulturdepartementet har villet flytte oppgavene fra senteret til Medietilsynet. Støtten er på totalt to millioner kroner.

Nylig gikk en samlet mediebransje – Norsk Presseforbund, Mediebedriftenes Landsforening, Norsk Journalistlag, Fagpressen, Landslaget for lokalaviser, Norsk Lokalradioforbund og Norsk Redaktørforening – ut og ba regjeringen om uavhengige kunnskapsmiljøet Medienorge videreføres i 2023, og at Medienorges oppgaver ikke legges til Medietilsynet, slik statsbudsjettet foreslo.

– Den store oppgaven med å sikre god offentlig mediestatistikk fra en uavhengig kilde slik Medienorge ved Universitetet i Bergen gjør, har en helt unik egenverdi. Uavhengig informasjonsinnhenting og presentasjon av mediebruk i endring er viktigere enn noen gang, og kan ikke løses av statens eget tilsyn, Medietilsynet, sier Knut Olav Åmås, direktør i Stiftelsen Fritt Ord, i en pressemelding.
Den midlertidige redningspakken er allerede omtalt i Journalisten, Khrono og i Medier24.

Skjermbilde 2023 02 17 kl. 11.19.07
MedieNorge er basert på Universitetet i Bergen. Foto: UiB