Visning av dokumentarfilmen «Angels on Diamond Street» og samtale om sivil ulydighet

27. februar 2020

Tid og sted: torsdag 27. februar 2020, kl. 17.30–19.30, Vega Scene, sal 3, Hausmanns gate 28, Oslo.

Hva skjer når en papirløs meksikansk familie søker kirkeasyl hos en afroamerikansk kirkemenighet i Philadelphias fattigste bydel? Kirka og suppekjøkkenet har røtter tilbake til Black Panther-bevegelsen på 60-tallet, og betegner seg selv som en aktivistmenighet. Da Carmela Hernandez og barna ber om asyl, risikerer presten Renee McKenzie fem år i fengsel for å huse dem, men hun er aldri i tvil.

De som tyr til sivil ulydighet setter sin egen moralske overbevisning over loven. Slike ikke-voldelige handlinger kan ses på som en test for ytringsfriheten, og i beste fall kan de bidra til positive endringer.

Etter visningen møter vi presten Renee McKenzie, som er en av filmens hovedpersoner i samtale med filosof og regissør for filmen Petr Lom, produsent Corinne van Egeraat og moderator Marion Grau, som er teolog og professor ved MF vitenskapelig høyskole for teologi, religion og samfunn.

Arrangementet er på engelsk. Billetter: vegascene.no.

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival er Oslos største dokumentarfilmfestival. Arrangeres fra 24.2 – 1.3 på Vega Scene, Cinemateket, Khartoum bar og Kunstplass.

Fritt Ord er en allmennyttig privat stiftelse som arbeider for å fremme ytringsfrihet, offentlig debatt, kunst og kultur.

Lenke til Facebook-arrangement.
Lenke til filmens nettside.