Free Media Awards 2018
Belarus Partisan - Hviterussland

Nettstedet Belarus Partisan ble grunnlagt i 2006 av en gruppe av hviterussiske journalister.

Belarus Partisan er ofte en av de første til å løfte frem nyhetssaker, og er blant de få nyhetsmediene som fokuserer på saker av offentlig interesse og politisk vanskelige saker.

Det er en informativ og analytisk medieplattform som tar opp de mest presserende og aktuelle sakene i Hviterussland. Belarus Partisan er ofte en av de første til å løfte frem nyhetssaker, og er blant de få nyhetsmediene som fokuserer på saker av offentlig interesse og politisk vanskelige saker.

Gravehistoriene deres dekker mange ulike temaer. Korrupsjon og skjebnen til forsvunne hviterussiske politikere er temaer som nettstedet stadig vender tilbake til. Belarus Partisan spiller også en viktig rolle som debattplattform for hviterussiske opposisjonelle, i et land hvor nettopp mangelen på offentlig debatt er prekær. Det er en av de ti mest populære nyhetssidene i Hviterussland, og de skriver om både regionale og internasjonale saker.

I 2016 ble Pavel Sheremet, tidligere sjefredaktør og en av nettstedets grunnleggere, drept av en bilbombe i Kiev. Både før og etter dette har Belarus Partisan flere ganger tidvis blitt blokkert og forsøkt hacket. 2017 ble nettstedet fullstendig blokkert innenfor det hviterussiske territoriet, av myndighetene. Nettstedet måtte da flytte til et nytt domene for å kunne nå sine hviterussiske lesere. De måtte bygge seg opp på nytt, har siden videreutviklet seg og når i dag bredere ut enn før.

Nettsted: https://belaruspartisan.by

Belarus Partisan publiserer på russisk og hviterussisk, og er nominert av Board of the Belarusian Association of Journalists.