Lansering av dokumentarfilmen “En gave fra Gud”

26. september 2019

Obs! Visningen har blitt flyttet til Klingenberg Kino. De samme billettene gjelder.

Integral film og Stiftelsen Fritt Ord inviterer til lansering av dokumentarfilmen “En gave fra Gud” torsdag 26. september kl. 18.00 på Klingenberg Kino i Oslo. Filmen er et resultat av tre år med intens gravende journalistikk. Etter filmvisningen blir det spørsmål og svar med Henri Barkey fra USA, som selv er med i filmen, og regissørene Nefise Özkal Lorentzen og Jørgen Lorentzen. Samtalen ledes av Ingerid Salvesen.

Selve filmen er 60 minutter lang, og arrangementet varer fra kl. 18.00 til 20.15. Det er gratis inngang. Det tas ikke imot online-reservasjoner, men billetter må hentes på Saga Kino etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

Etter det mislykkete kuppet i Tyrkia 15. juli 2016 slo president Recep Tayyip Erdogan hardt til mot sine motstandere. Flere hundre tusen lærere, dommere, journalister, helsearbeidere og militære er blitt sparket, og tusenvis er dømt til langvarige fengselsstraffer inkludert livstid. Det vil bli presentert helt nye dokumenter og avslørende filmdokumentasjon som aldri tidligere har blitt vist. Gjennom stemmene til mennesker som var vitne til denne dramatiske natten, vil filmen vise hva som virkelig skjedde.

Filmen tematiserer også Tyrkias problematiske forhold til NATO og Europa. President Erdogan har anklaget USA for å være involvert i kuppforsøket, og han knytter sterkere bånd til Russland. Hvis dette fortsetter, vil det innebære et dramatisk geopolitisk skifte. Filmen viser hvordan Tyrkia har endret seg vesentlig siden kuppforsøket.