Mediene og Baneheia-saken

18. september 2023

Norsk Presseforbund og Stiftelsen Fritt Ord inviterer alle interesserte til seminar om mediene og Baneheia-saken, tirsdag 10. oktober kl 09-12 i Pressens hus.

Justismordet på Viggo Kristiansen er en av Norges største rettsskandaler. Dette seminaret søker å finne svar på medienes og journalistikkens rolle i saken, samt diskutere hva vi bør ta med oss av lærdom til dekning av fremtidige større krimsaker.

Meld deg på her.

Utdrag fra programmet:

Fremleggelse av en samlet rapport med analyser av mediedekningen, med tre delrapporter:

Innholdsanalyse fra Retriever, ved Hanna Elvira Osnes Dal, senior medieanalytiker
Undersøkelse blant aktuelle medier om mediedekningen, ved Arne Jensen
Analyse av medienes dekning, ved Kjersti Thorbjørnsrud, forsker ved Institutt for samfunnsforskning

Samtale med aktuelle redaktører og journalister, med Eivind Ljøstad (Fædrelandsvennen), Kelly Lillesund (tidligere Discovery), Kenneth Fossheim (TV 2) og Per Arne Kalbakk (NRK).
Kritisk blikk på rapporten og analysene, med blant annet Bjørn Olav Jahr.
Hva har vi lært? Med Tora Bakke Håndlykken (VG), Karianne Solbrække (TV 2), Einar Tho (Haugesunds Avis) og Eivind Ljøstad (Fædrelandsvennen).

Programleder: Håkon Haugsbø.

Seminaret er åpent og gratis for alle, men vi ønsker at du melder deg på. Seminaret vil også bli strømmet. Her er Facebook-eventet.

Arrangør: Norsk Presseforbund og Stiftelsen Fritt Ord, med støtte fra Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og Mediebedriftenes Landsforening