No Other Land

23. februar 2024

Stiftelsen Fritt Ord samarbeider med Human internasjonale dokumentarfilmfestival og Antipode Films om visning av «No Other Land» på Vega Scene i Oslo mandag 4. mars 2024 kl. 18.00 og kl. 18.45 og på Cinemateket i Oslo tirsdag 5. mars kl. 17.00. Regissørene Basel Adra og Yuval Abraham, som også er filmens hovedpersoner, er med på videolink direkte fra Masafar Yatta på Vestbredden begge dagene.

No Other Land
Basel Adra er en journalist, filmskaper og aktivist fra Masafar Yatta på Vestbredden som i mange år har kjempet mot massefordrivelser i lokalsamfunnet under israelsk okkupasjon. I «No Other land» dokumenterer han over tid utryddelsene av landsbyene på sitt hjemsted hvor soldater utplassert av den israelske hæren gradvis ødelegger hus og fordriver lokalbefolkningen. Basel Adra møter den israelske journalisten Yuval Abraham som støtter han i kampen – og en uventet allianse utvikler seg. Men forbindelsen mellom de to er preget av en enorm ulikhet: Basel lever under militær okkupasjon mens Yuval lever fritt uten restriksjoner.

Fra No Other Land
Fra No Other Land

Samtale etter filmen tirsdag 5. mars på Cinemateket

Basel Adra og Yuval Abraham er med oss direkte via videolink i en lengre samtale etter filmen. De vil snakke om motstandskampen, dagens uutholdelige situasjon og hvilke muligheter som kan finnes i fremtiden. Samtalen foregår på engelsk.

Basel og yuval

Mandagens videolink blir en kort introduksjon til filmen.

«No Other Land» har nylig hatt verdenspremiere under Berlinalen, og visningene under Human internasjonale dokumentarfilmfestival er de første i Norge.

Oppdatering 25.februar 2024: No Other Land fikk både publikumsprisen og prisen for beste dokumentarfilm under Berlinalen.

Fritt Ord har støttet filmen.

Billetter:
Mandag 4. mars kl. 18.00
Mandag 4. mars kl. 18.45
Tirsdag 5. mars kl. 17.00