Trailer-konkurranse for animasjonsfilmen «My Favorite War»

26. februar 2021

- «My Favorite War» er en propagandafilm for ytringsfrihet, demokrati, prestekrager og melk, sier den norsk-latviske regissøren Ilze Burkovska Jacobsen.

Filmen bruker en blanding av animasjon og dokumentarisk arkivmateriale for å vise hvordan det var å vokse opp i Latvia mens landet fortsatt var en del av Sovjetunionen.

For å vise sin støtte til demokratiforkjempere i verden i dag har filmskaperen lansert en konkurranse for tegnere, animatører og andre interesserte.

Oppgaven er å lage tegninger som kan være med i en ny trailer for «My Favorite War». Traileren tar utgangspunkt i en scene fra selve filmen, der hovedpersonen ser på plakatene av sovjetiske krigshelter. I den nye versjonen vil heltene være byttet ut med noen av dagens autoritære ledere.

Bidrag kan sendes på epost til myfavoritewarfilm@gmail.com innen 1. mars 2021. Tegningen skal leveres som en 3000 pixler bred png-fil med gjennomsiktig bakgrunn. Inkluder en kort tekst som forklarer inspirasjonen bak bidraget.

«My Favorite War» er produsert av Trond Jacobsen og Christian Falch. Fritt Ord har støttet filmen med til sammen kr 400 000 (fra 2012 til 2017).

Nylig ble det kjent at filmen er blant de 27 animasjonsfilmene som kjemper om en nominasjon til Oscar-prisen for beste animasjonsfilm. Den endelige nominasjonslisten offentliggjøres 15. mars 2021.