Vi var her først! Den gangen Litteraturhuset var lærerskole

19. november 2010

Tidligere lærere ved Oslo Lærerskole og Fritt Ord inviterer til kåseri, samtaler og bilder torsdag 25. november kl. 19.00, i Litteraturhuset, Wergelandsveien 29.

Kl. 15.00 samme dag: ‘Hvor ble det av tegnesalen?’ Befaring i huset ved Grethe Li.

I årene 1912–1992 var Wergelandsveien 29 allment kjent som kristelig privatskole, offentlig lærerskole og lærerhøgskole. Skolen ble lenge oppfattet som en spydodd for den kristelige tradisjonen i norsk lærerutdanning. Samtidig var skolen pedagogisk nyskapende på flere områder – dans, litteratur, mediefag. Intellektuelle politikere som Trygve Bull og Per Lønning satte som lærere også sitt preg på skolens profil utad. Alle interesserte er invitert til tilbakeblikk og samtaler omkring lærerskolens liv og historie ved tidligere lærere: Grethe Li, Eva Bjørkvold, Gudmund Hummelvoll og Ragnhild Jenssen.

Forfriskninger etter arrangementet.

Nyheter

Child friendly spaces world vision gaza crisis appeal distasters emergency committee

Ytringsrommet og krigen i Gaza

27. november 2023

Stiftelsen Fritt Ord, Masahat for Arab Culture in Exile og Vega Scene inviterer til samtale onsdag 29. november 2023 kl. 18.00–20.00 på Vega Scene i Hausmanns gate 30, Oslo.

Vgs konkurransen 2022   10

Seminar: Jeg skroller, altså er jeg

27. november 2023

Fritt Ord-konkurransen for videregående skole 23/24 har temaet «Jeg skroller, altså er jeg». Vi inviterer til lærerseminar der vi ønsker å gi debatt om skjermliv og teknologi en tydelig plass i klasserommet.

Fredag 1. desember kl. 09 – 15.

Gunnstein Akselberg, Katrine Sele og redaktør Tora Hope

Norges første tidsskrift om fortellinger og nye tildelinger i journalistikk

22. november 2023

– Vi som bor utenfor byene, fortjener også en rik offentlig samtale, sier redaktør Tora Hope i Jaja, et nytt Fjaler-basert tidsskrift om fortellinger. Universitas har fått midler til å grave og fotojournalist Nora Savosnick til reportasjereise i Israel og Palestina. Se nye tildelinger i journalistikk.

Anja Sletteland, forfatter.

– Slik kan vi unngå låse debattene i varige kulturkriger. Tildelinger i oktober 2023

16. november 2023

– Man må ha poler for å få debatt. Når noe står på spill, blir det driv i saker, men det høye konfliktnivået og den uforsonlige tonen vekker bekymring for selve demokratiet, sier forfatter og samfunnsgeograf Anja Sletteland – med doktorgrad i «låste debatter». Kontroversen rundt NRK-programmet Hjernevask som fikk henne interessert i debatter «som går bananas» – og i kanselleringer. Nå skriver hun bok om hvorfor det skjer og hvordan vi kan unngå evige skyttergravskriger der ingen hører på hverandre.

Se tildelinger som Fritt Ord har gitt i oktober.