Free Media Awards 2023
OC Media

OC Media, en uavhengig online nyhetsplattform med base i Tbilisi, Georgia, er en av få medier som vier seg til å rapportere om den politiske utviklingen i hele Kaukasus-regionen gjennom å bringe sammen en stor bredde av bidragsytere.

OC Media publiserer på engelsk på nettsiden og når lokale publikum gjennom partnerskap med lokale medier i hele regionen. Lokale nyhetsmedier re-publiserer OC Medias innhold på georgisk, armensk, aserbajdsjansk og russisk. Dette regionale mediet er en plattform for kritiske uavhengige stemmer, inkludert de som fremmer fred. OC Media dekker sensitive temaer som overgrep i hjemmet, trakassering av LGBTQ+-miljøer, og svertekampanjer mot de som kritiserer krigen. Plattformen rapporterer om den betydelige innvirkningen Russlands invasjon av Ukraina har hatt i hele Kaukasus-regionen. For eksempel om hvordan menn fra nord-kaukasiske republikker blir utplassert i Ukraina, og hvordan russisk migrasjon påvirker livet i Georgia og Armenia.

Et annet viktig aspekt er deres dekning av protestbevegelsene, som demonstrasjonene mot forslaget om ‘utenlandsk agent’-loven i Georgia i mars 2023 som OC Media dekket med imponerende fotoreportasjer. I tillegg har de rapporter om regioner som Abkhasia og Nakhichivan, som det ellers skrives lite om. Plattformen ble etablert i 2017 av Mariam Nikuradze og Dominik Cagara.

Les hele annonseringen juni 2023

Se intervjuer med vinnere av Free Media Awards 2023.