Koronasituasjonen: Bevilgninger til tiltak som blir avlyst/utsatt

13. mars 2020

Stiftelsen Fritt Ord får flere henvendelser fra tilskuddsmottakere som er bekymret for håndteringen av ulike prosjekter på grunn av koronaviruset, og vi vil gjøre vårt beste for å bidra til tilfredsstillende løsninger.

Prosjekter/tiltak/arrangementer som blir avlyst:

Fritt Ord vil ikke kreve tilbakebetaling av midler hvis avlysningen har medført utgifter til forberedelse, lokaler, reiseutgifter, honorarer eller liknende som allerede er utbetalt eller må utbetales i nær fremtid. Tilskuddsmottakere må imidlertid kunne dokumentere utgiftene og rapportere for bruken av midlene.

Prosjekter/tiltak/arrangementer som blir utsatt:

Det er helt uproblematisk for Fritt Ord om prosjekter og arrangementer utsettes. Vi bør da få tilsendt en statusrapport med en ny tentativ plan for gjennomføringen. Disse kan sendes til post@frittord.no.

Alternative formidlingsformer:

Støttemottakere er velkomne til å ta kontakt med Fritt Ord med spørsmål om hvordan fremtidige tiltak best kan realiseres. Vi er åpne for å diskutere alternative formidlingsformer – for eksempel ulike former for digital formidling.

Nyheter

Child friendly spaces world vision gaza crisis appeal distasters emergency committee

Ytringsrommet og krigen i Gaza

27. november 2023

Stiftelsen Fritt Ord, Masahat for Arab Culture in Exile og Vega Scene inviterer til samtale onsdag 29. november 2023 kl. 18.00–20.00 på Vega Scene i Hausmanns gate 30, Oslo.

Vgs konkurransen 2022   10

Seminar: Jeg skroller, altså er jeg

27. november 2023

Fritt Ord-konkurransen for videregående skole 23/24 har temaet «Jeg skroller, altså er jeg». Vi inviterer til lærerseminar der vi ønsker å gi debatt om skjermliv og teknologi en tydelig plass i klasserommet.

Fredag 1. desember kl. 09 – 15.

Gunnstein Akselberg, Katrine Sele og redaktør Tora Hope

Norges første tidsskrift om fortellinger og nye tildelinger i journalistikk

22. november 2023

– Vi som bor utenfor byene, fortjener også en rik offentlig samtale, sier redaktør Tora Hope i Jaja, et nytt Fjaler-basert tidsskrift om fortellinger. Universitas har fått midler til å grave og fotojournalist Nora Savosnick til reportasjereise i Israel og Palestina. Se nye tildelinger i journalistikk.

Anja Sletteland, forfatter.

– Slik kan vi unngå låse debattene i varige kulturkriger. Tildelinger i oktober 2023

16. november 2023

– Man må ha poler for å få debatt. Når noe står på spill, blir det driv i saker, men det høye konfliktnivået og den uforsonlige tonen vekker bekymring for selve demokratiet, sier forfatter og samfunnsgeograf Anja Sletteland – med doktorgrad i «låste debatter». Kontroversen rundt NRK-programmet Hjernevask som fikk henne interessert i debatter «som går bananas» – og i kanselleringer. Nå skriver hun bok om hvorfor det skjer og hvordan vi kan unngå evige skyttergravskriger der ingen hører på hverandre.

Se tildelinger som Fritt Ord har gitt i oktober.